Zlantar och minPension

Zlantar och minPension

Zlantar stödjer inte längre hämtning från minPension

minPension är en utmärkt webbplats som ger en överblick över pensionsförsäkringar och möjliggör prognoser för framtida pension.

Pensionen utgör en betydande del av ens privatekonomi vilket gör det naturligt att man även vill kunna se sin pension i Zlantar.

Trots att minPension delvis finansieras av staten och ett av huvudmålen är att ge pensionssparare en bättre översikt över sin pension, har de gjort det tydligt att användarna absolut inte bör dela sin data med andra.

Detta gäller även om syftet är att få en helhetsbild av sin ekonomi eller att få rådgivning om fondval och liknande.

Istället för att röra sig mot ett mer öppet samhälle, där konsumenternas data kan hämtas på samma sätt som genom PSD2 (vilket tillåter tredjepartsleverantörer som Zlantar att samla och sammanställa bankkonton), verkar minPension vilja hålla konsumenterna inlåsta i sin egen lösning.

Det bör även nämnas att minPension inte omfattas av GDPR på samma sätt som andra företag, vilket inte heller gör det möjligt att hävda sin rätt till dataportabilitet.

Sammanfattningsvis är det inte längre möjligt att hämta data från minPension till Zlantar. Vi hoppas att detta kan ändras i framtiden.

Läs gärna Småspararguidens artikel om ämnet här: https://www.smaspararguiden.se/blogg/intressekonflikter-hos-minpension-se-missgynnar-konsumenterna/

Om du har några frågor eller funderingar kring, tveka inte att kontakta oss på kundservice@zlantar.se

Related Posts