Reaktionerna på ekonomiappens gratismodell

Reaktionerna på ekonomiappens gratismodell

"Det är uppenbart att Zlantar är något på spåren här". Den 21 december 2023 blev ekonomiappen Zlantar en gratisapp. Det skapade en hel del reaktioner i press och bland användare. Andreas Öberg, VD och grundare av Zlantar, skriver om utvecklingen.

Det är uppenbart att Zlantar är något på spåren här, döma av reaktionerna. Så här skriver till exempel Breakit i en artikel: ”Medan de flesta andra appar som X, Facebook och Instagram går mer mot att ta betalt gör bolaget tvärtom och gör sin app gratis.”

Och Dagens Teknik reagerar så här: ”Denna utveckling inom ekonomiappar visar på en växande trend där digitala finansiella tjänster blir alltmer tillgängliga och användarvänliga. Zlantars övergång till en gratis modell kan vara ett tecken på framtida förändringar inom branschen.”

Och så här skriver en användare: ”Superbra app för att få en översikt över din ekonomi! De gjorde nyligen premium varianten gratis vilket gör en stor skillnad för användbarheten.”

Allt det här är givetvis upplyftande att höra. När vi kom fram till den här lösningen såg vi en massa fördelar, men även hur det kändes nästan lite konstigt. Alla andra startar upp abonnemangsmodeller, men vi tar bort vår.

Men att vara en gamechanger i branschen känns riktig bra. Det är bara att hoppas att fler ser fördelen med kombinationen företag och konsument. Speciellt gynnsamt är det inom ekonomiappar. Banker behöver tekniken. Konsumenter behöver tjänsten.

Och så här: Om vi tack vare alla användare av Zlantar kunnat utveckla teknik som är eftertraktad på företagssidan, är det då inte rätt – ja nästan vår skyldighet - att ge någonting tillbaka?

Jo, jag tycker det.

Related Posts